Fullt hus på Jobbmässan Surahammar!

Torsdagen den 26 oktober arrangerades ”Jobbmässan Surahammar” för andra gången. Höstens mässa följde upp vårens succé och samlade 16 utställare och 150 besökare.

Surahammars kommun och Folkets Hus i Surahammar arrangerar Jobbmässan Surahammar för att skapa en enkel mötesplats mellan arbetsgivare och jobbsökare.

Vi vill att jobbsökare ska få upp ögonen för olika företag och branscher samt vilka jobb som finns, berättar Petra Lantz, arbetskonsulent på Arbetscenter i Surahammars kommun. Det här är en jättebra möjlighet att knyta kontakter för framtiden.

I våras arrangerades den första jobbmässan i Surahammar och det blev genast en succé. Därför valde arrangörsgruppen att genomföra en till mässa även på hösten.

De utställare som var med i våras tyckte att det var ett jättebra tillfälle att presentera sina företag och träffa potentiella kandidater och önskade därför en till träff redan nu till hösten, säger Maria Granberg, näringslivschef på Surahammars kommun. Många företag upplever fortfarande bristen på rätt kompetens är ett av deras största tillväxthinder. Här vill vi vara med och skapa en enkel mötesplats för att fler ska få upp ögonen för vilka jobbmöjligheter som finns.


Under mässan var det fullt hus och ca 150 besökare tog chansen att träffa både kommunala och privata arbetsgivare.

Bland utställarna fanns: Arbetscenter, Arbetsförmedlingen, Arcus Utbildning & Jobbförmedling AB, Coompanion Mälardalen, EnRival AB, Hagvidson Ekot AB, Hallstahammars kommun, IndustriQompetens, Kvistberga Group AB, MTC Powder Solutions, Räddningstjänsten Mälardalen, Surahammars Bruks AB, Surahammars kommun, Sporthuset i Sura AB, Tripleson AB, Uponor AB.